JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Karbonstratégia

Karbonstratégia - SzénlábnyomSzámold ki, határozd meg céljaid, csökkentsd, váltsd meg és kommunikáld!

Érd el a kitűzött céljaidat, légy egy lépéssel versenytársaid előtt és kövesd a „iCC” példákat azáltal, hogy megtervezel velük egy komplex karbon menedzsment programot céged részére.

Az iCC csapata segít abban, hogy megfelelő és egyben végrehajtható karbon csökkentési célokat tűzzél ki, amelynek segítségével csökkentheted a kiadásaidat, erősítheted céged pozitív megítélését és megkülönböztetheted a versenytársaidtól.

Az iCC partnerei minden termékük és szolgáltatásuk vagy a vállaltuk szénlábnyomát lenullázták. Ez azt jelenti, hogy nem csupán végrehajtottak számos energiahatékonyságot növelő megoldást, hanem a gyártásból, szállításból, használatból és az újrahasznosításból fennmaradt összes üvegházhatású gáz kibocsátást kiegyenlítették egy megújuló energia projekt finanszírozásával. Végre van rá lehetőség, hogy kézzelfoghatóan hozzájárulj a klímaváltozás elleni küzdelemhez és kifejezd ezzel kapcsolatos elköteleződésed! Lépj egy magasabb szintre az iCC használatával!

Karbonlábnyom (Szénlábnyom) Kiegyenlítés (carbon offset)^

Még a leghatékonyabb üzletvitel mellett is karbon-kiegyenlítés nélkül nem érhető el a teljes karbonsemlegesség

Siam cement biomassza projekt

A projekt öt darab cement gyárat tartalmaz Thaiföldön, amik a SCG Cement Co.,Ltd tulajdonában vannak. Különös figyelmet fordítanak ebben a projektben, hogy a fosszilis energiákat, alternatívákkal, vagy kevesebb melléktermékkel egő anyagokra cseréljék, mint pl a biomassza a Kiln feldolgozó üzemben.

Standard: VCS
Típus: Fűtőanyag csere
Ország: Thaiföld

Szélerőmű projekt Tamil Nadu és Karnataka

Az erőmű maximális teljesítménye 5.65 MW, ezt 17 változó teljesítményű szélturbina állítja elő. Enek a projektnek köszönhetően zöld energiát termelnek, annélkül, hogy a természetet károstanák. Az áramot részben exportálják és a környező területeken használják fel. Az itt termelt áramnak köszönhetően a környező kőolajszármazékokat felhasználó erőműveknek kevesebb áramot kell termelniük, ezáltal csökkentve a CO2 kibocsátást.

Standard: VCS
Típus: Szél
Ország: India

Sofala Közösségi Karbon Projekt
Projekt tevékenységek: Erdősítés és újraerdősítés; Agrárerdészet; Erdőmegőrzés és Megelőzött Erdőírtás. A projekt célja a karbon kifizetésekhez kapcsolódó fenntartható területfejlesztés, valamint vidékfejlesztési tevékenység kialakítása a Mozambiki Sofala államban található Gorongosa Nemzeti Park pufferzónájában. A projekt a Chicale Regulado falucsoport közösségével dolgozik együtt, hogy felmérjék ezen tevékenységek potenciálját, annak érdekében, hogy igazolható karbon kibocsátás csökkentéseket generáljanak. A projekt eredményeként rendszerek és eljárások keletkeztek, melyeket a Miombo Biome egész területén, valamint azon túl is fel lehet majd használni.

Standard: Plan Vivo
Típus: Erdőmentés
Ország: Mozambik

Annak érdekében, hogy nettó nulla kibocsátású legyen vállalata karbonkreditek felhasználásával ellentételezzük a fennmaradó CO2 mennyiséget.

Az ügyfeleink mindent megtesznek a karbonlábnyom (szénlábnyom) semlegesítés (carbon footprint neutralization) területén, hogy minimalizálják környezetre gyakorolt negatív hatásukat.

Folyamatosan új utakat keresnek, hogy tovább csökkentsék azt. Mégis, minden az energia-hatékonyság, és a megújuló energiákra való átállás irányába tett erőfeszítésük ellenére, még mindig károsítják a környezetet.

Ezért a vállaltok csökkentési törekvéseiken túl egy további lépést tesznek, hogy kiküszöböljék negatív hatásukat a klímaváltozásra és teljesen karbonsemlegessé váljanak. A fennmaradó üvegház gáz kibocsátásukat környezetvédelmi támogatással (karbonkreditek felhasználása által) ellentételezik, így fejezve ki direkt felelősségvállalásukat károsanyag kibocsátásukkal kapcsolatban.
Cégünk az iCC védjeggyel az Ön vállalata számára lehetőséget kínál, hogy olyan megújuló energia projekteket támogathassanak, amelyek pontosan annyival csökkentik az ÜHG emissziót, mint amennyivel vállalata terhelte azt. Az itt elért csökkentéssel kiegyenlíti vállalta saját ÜHG kibocsátását, így a környezetre gyakorolt negatív hatása végül nulla lesz, azaz vállalata 100% karbonsemlegessé válik.

.

Karbonsemlegesítési lehetőségek:

.

Projektek

Ezek azok a projektek, melyek tevékenységük során csökkentett mértékben vagy egyáltalán nem bocsátanak ki CO2-t vagy más üvegházhatású gázt. A CO2 megtakarítások alapján keletkeztetett ellentételezési egységek megvásárlásával lehetőség nyílik a projektek támogatására. Ezek alapján hiteles tanúsítványokat állítunk ki, amelyek igazolják az üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentést.

.